Kaj je razlog za to, da se vitamini za otroke kar naenkrat bolje prodajajo

Prijatelj, ki dela v trgovini z dopolnilno prehrano pravi, da se jim je drastično povečala prodaja izdelkov, ki so vitamini za otroke in nikakor ni mogel razumeti, zakaj. Sicer je zelo vesel, da se je prodaja povečala, ampak si ni mogel razjasniti, kaj bi lahko toliko vplivalo, saj marketinga na tem področju niso povečali. Vse je bilo tako kot že nekaj časa.

Pogledal je tudi na različne medije, ali morda kdo drug dela kakšne marketinške kampanje na tem področju in se je zato interes tako povečal ravno sedaj. Pa tudi ni našel ničesar. Edino, kar je lahko povezal, je bil zimski čas in sezona prehladov, gripe in svetovne pandemije. Menda vseeno lansko leto ni bilo tako kakor letos sicer, ampak lahko, da ljudi vitamini za otroke letos enostavno bolj zanimajo. Na tisti kavi res nisva odkrila pravega razloga, je pa tudi mene začelo zanimati, zakaj bi bili res vitamini za otroke tako popularni kar naenkrat. 

Tisti večer sem tudi jaz raziskovala po spletu, če bi morda odkrila kakšen logičen razlog, zakaj, kar naenkrat tako povečanje. Ampak žal tudi jaz nisem našla ničesar oprijemljivega in najverjetneje je interes, ki ga imajo vitamini za otroke res sezonski. Ko bi se vsaj tudi za moje izdelke to zgodilo samo od sebe kar čez noč. Ne bi se branila. Sama moram kar veliko vlagati v marketing, da se mi obrestuje. Sicer se pa tudi to lahko kadarkoli še vedno zgodi. Ampak se ne pritožujem, saj imamo tudi brez tega, kar lepo prodajo tudi to sezono in sem tudi s tem zadovoljna.

Morda bi pa morala tudi jaz dodati kakšne prehrambne dodatke v ponudbo in je to znak. Sicer imam organsko kozmetiko in bi tudi kakšna dopolnilna prehrana sodila v našo trgovino. Imamo tudi veliko izdelkov za otroke in verjetno bi bili vitamini za otroke tudi dobrodošli.