Popolna kava, lahkotna knjiga in popoldan v parku

Kako odlična je danes kava, ki sem si jo skuhala sama. Včasih mi res uspe, da si pripravim idealni odmerek vsega. Mandljevo mleko, ki ga dodam, je pa tako ali tako brez sladkorja in načeloma ne vpliva veliko na vse skupaj, razen, če ga dam premalo, ker mi ga zmanjka ali pa preveč, ker hitim. Danes sem si pa res vzela čas, za svoj jutranji ritual in zato je kava res popolna. Vseeno obstaja možnost, samo jaz to tako dojemam, ker je nedelja in jaz sem končno naspana.

Po treh mesecih, ko sem imela celo zmešnjavo z vsem možnim, sem hodila okoli na pol neprespana in res ne vem, kako mi je vse skupaj pravzaprav uspelo, da sem vse uredila. Še dobro, da je bila kava vedno na zalogi, ker bi drugače zaspala, kje v stoje. Sedaj se je končno vse umirilo in jaz imam zopet vse pod kontrolo. Kar pa posledično pomeni tudi to, da lahko bolj mirno spim in se naspim. 

Nekako sem se tudi odločila, da imam izklopljen telefon tako, da imam še digitalno razstrupljevanje. Vse, kar potrebujem, imam na pametni uri. Odlična kava je bila pripravljena v posodici za s seboj, vzela sem tudi knjigo in se odpravila v bližnji park na sonce, da se lahko izklopim iz vsega, kar danes ni nujno. Knjiga, ki sem jo vzela s seboj, je tudi idealna za danes. Preprost roman za sproščeno branje. Včasih je tudi nekaj takega dobro, da se tudi misli spočijejo. Saj delam dnevno in tedensko na sebi, sem ter tja si pa mora vsaj vzeti čas tudi za popolnoma lahkotno branje. Če bi si danes ponovno zamislila knjigo za osebnostno rast ali karkoli podobnega, potem temu ne bi mogla reči resetiranje, ker ni. Je vseeno delo na sebi, ki zahteva več energije kakor pa preprosto branje.

Po tem, ko je kava kar naenkrat pošla in sem prebrala več, kot polovico knjige sem se odločila, da grem še na krajši sprehod in nato domov na kosilo.