Foto stojnica in otroško praznovanje

Ko je bila hčerka majhna, mi ni bilo težko pripraviti vse praznovanje rojstnega dne. Sedaj, ko pa je najstnica, je to težje. Letos sem prišla do ideje, da bi lahko foto stojnica navdušila prav vse, ki bi prišli na njen rojstni dan. Tako sem se s hčerko dogovorila, kako želi praznovati in ji pripravila presenečenje. 

Ko je hčerka že mislila, da točno ve, kako bo potek njen rojstni dan, sem jo presenetila. Lahko rečem, da je foto stojnica res popestritev vsakega praznovanja. Ko so videle, kaj sem pripravila, so bile navdušene. Tisti dan je nastalo polno slik. Najbolj pa mi je bilo všeč, ker sem slišala samo polno smeha. Imele so se res lepo. Foto stojnica je tako poskrbela za nasmeške in lepe spomine. 

V manj kot v 15 sekundah se razvije vaša fotografija, fotografije pa so visoke kvalitete. Tako so si lahko prijateljice vzele za domov slike, ki jim bodo v lep spomni. Kako lepo jih je bilo videti, ko niso uporabljale telefonov in so vse gledale te slike. Tako so si slike podajale in gledale, katera si bo katero vzela. Prav vesela sem bila, da je foto stojnica tako popestrila njeno praznovanje. Ker še na nobenem praznovanju niso imele tega, so bile vse punce navdušene. Verjamem pa, da bo foto stojnica sedaj najbolj popularna zadeva, kar se tiče nadaljnih praznovanj. Kajti do mene so že prišle prijateljice in me vprašale, kako se da to naročiti. 

Tako sem jim predlagala, da me pokličejo njihove mame in da bom njim povedala, kje se da foto stojnica naročiti. 

Foto stojnica in otroško praznovanje

Praznovanje moje drage najstnice je tokrat več kot uspelo, bilo je zabavno, polno smeha in dobre volje. To leto nam je uspelo, kaj pa bo naslednje, pa bomo videli. Mogoče pa pride spet v poštev foto stojnica. Jaz bi bila prav vesela, ker sem videla, kako lepo je bilo letos. 

Kako naj poteka čiščenje superg, da bodo superge ostale bele

Seveda si vsi želimo, da so naše superge vedno čiste in lepe, vendar je pri belih supergah to kar težko doseči. Ko kupiš bele superge, se že dobro zavedaš, kako težko bo ohraniti čisto bele. Na začetku si srečen, ker imaš res lepe bele superge, potem pa z nošenjem ugotoviš, da so superge vedno bolj temne. Čeprav se ti zdi, da so še vedno bele, ampak je to daleč od tistih, ki smo jih kupili. 

 

Čiščenje superg ni enostavno

Naša mladina ima rada bele superge. Lahko bi rekli, da se mladina glede superg deli na dva dela. Nekateri bi imeli radi, da so njihove superge vedno čisto bele, spet drugim pa je vseeno, glavno jim je to, da imajo superge, ki so tisti čas moderne. Otroci, ki želijo bele superge, po navadi prosijo svoje mame, kako bi dosegli, da bi ohranili belino. Takrat pa je na vrsti mama, da enostavno poišče rešitev. Tudi sama sem imela to dilemo, dokler nisem naročila kreme za čiščenje super. Tako sem iskala na netu mnenja in nasvete, kako ohraniti bele superge. Veliko jih je svetovalo prav kremo za čiščenje belih superg, tako da nisem dolgo premišljevala, ampak sem kremo naročila takoj. 

Kako naj poteka čiščenje superg, da bodo superge ostale bele

Ni enostavno čistiti otrokovih belih superg, ker otroci ne pazijo na svojo obutev in jo še kako hitro umažejo. Tako mi je krema za čiščenje super prihranila čas, moj sin pa je bil zadovoljen, ker je vedno imel bele superge. Včasih si jih je očistil tudi sam, enostavno je vedel, kje je krema za čiščenje superg in jo je uporabil. Tudi on je bil presenečen, kako dobro deluje ta krema. Še dobro, da takšna krema obstaja, očitno je veliko ljudi imelo to težavo, da bele superge čez čas niso bile več bele, ampak sive. Problem rešen, krema za čiščenje superg je prava rešitev. 

Energijske pijače mi pomagajo preživeti dan

Sedaj imam že zelo dolgo, navado, da vsako jutro spijem kakšno kavo, predno se odpravim na faks, saj potrebujem tisto jutranjo dozo kofeina, da lahko nato skozi dan funkcioniram normalno in produktivno. Velikokrat pa se mi zgodi, da mi zjutraj ne uspe pripraviti kave, saj se zbudim prepozno. Tako pa imam nato na faksu kar velike težave, saj postanem zelo hitro zelo zaspan in tako posledično težko sledim pouku.

Energijske pijače mi pomagajo preživeti dan

Tako pa so odlična rešitev za to težavo, energijske pijače. Te pa mi pomagajo, da lahko dobim v telo zadosti kofeina, da lahko normalno funkcioniram. Poleg tega pa si teh ne rabim pripraviti zjutraj, saj lahko energijske pijače kupim nekaj dni prej, nato pa jo vzamem iz hladilnika, kadar jo potrebujem, tako da je to kot nalašč za zjutraj, ko sem na poti do faksa.

Velikokrat pa ena jutranja kava, oziroma ena energijske pijača na dan, ni zadosti, da bi me držala pokonci cel dan. Zato pa se zatečem do kakšne kave ali energijske pijače tudi po faksu. Tako pa vsak dan spijem vsaj eno kavo in eno energijsko pijačo, saj je to potem zadosti kofeina, da lahko učinkovito funkcioniram skozi celoten dan. Vseeno pa malo pazim in dajem poudarek na to, da moje telo ne dobi prevelike doze kofeina, saj je to lahko nevarno za srce. Tako pa je ena kava in ena energijska pijača, povsem normalna doza, tako da me ne rabi skrbeti, da bi otrpel kakšne zdravstvene težave zaradi tega, saj so moje konzumacije kofeina povsem normalne.

Tako pa mi je pri energijskih pijačah najbolj všeč tudi to, da jih lahko kupim v kateri koli trgovini. Tako pa imam na voljo tudi ogromno različnih okusov, tako da lahko med njimi kombiniram, ter si tako tudi nekoliko potešim mojo sladko žilico, saj energijske pijače vsebujejo tudi nekaj sladkorja, kar pa spet ni problem, če pazimo na količino, ki jo zaužijemo. 

Naravno milo je bilo za mojo kožo zelo dobro

Pred kratkim časom, sem malo pomislil na to, koliko denarja v svojemu stanovanju zapravim zgolj za razne šampone in pa gele za prhanje. Tako pa sem se odločil, da bom malo pogledal in premislil, če bi si za to morda raje kupil milo in to tisto, ki je v trdni obliki. Tako pa bi mi to milo lahko zdržalo veliko dlje kot pa šamponi, poleg tega pa bi imel povsem isti efekt, kot ga imajo šamponi.

Naravno milo je bilo za mojo kožo zelo dobro

Prav tako pa sem bil velik zagovornik raznih naravnih gelov in podobno, saj sem vedel, da lahko razna umetna sredstva škodujejo koži. Zato pa sem začel iskati kakšno naravno milo, ki bi bilo veliko boljše za mojo kožo, kot pa katera koli druga sredstva za prhanje.

Na mojo presenečenje, pa je bilo naravno milo zares kar popularno, tako da sem hitro našel kar nekaj različnih znamk, ki nudijo naravno milo za ravno takšne primere, kot je bil moj. To pa me je zelo razveselilo in se tako tudi zelo hitro opravil en nakup za naravno milo.

To naravno milo pa mi je nato držalo kar nekaj časa, tako da sem bil nad tem produktom zelo navdušen, saj sem zato porabil veliko manj denarja na sredstvih za prhanje. Prav tako pa se je tudi zelo poznalo to, da je bilo naravno milo za mojo kožo veliko boljše, kot pa katera druga sredstva. To pa sem ugotovil tako, da sem videl učinek na moji koži, ki je bila sedaj zelo zdrava in pa dobro hidrirana. Tako pa lahko zdravo kožo spoznamo po temu, da bo dobila tisti značilen lesk, ki ga lahko dosežemo le z tem, da na koži uporabljamo naravne produkte, kot je bilo to naravno milo.

Zato pa sem sedaj uporabljal le še to sredstvo pri prhanju, kar pa se je poznalo tako s stališča financ, kot tudi pri temu, da sem imel veliko bolj zdravo kožo.

Mobilni operater je zelo pomemben pri naši komunikaciji

Če res dobro pomislimo, je dejstvo, da uporabljamo naš telefon vsak dan. Vsak dan ga seveda uporabljamo po več ur, kar pomeni, da tudi komuniciramo več ali manj preko telefona. V službi včasih klicarimo seveda stranke in to je lahko preko službenega telefona ali pa preko osebnega. Za vsak klic pa definitivno potrebujemo nekega mobilnega operaterja, drugače seveda ne moremo izvesti klica. Ravno, zato je mobilni operater je zelo pomemben, ko pride do naše komunikacije.

Mobilni operater je zelo pomemben pri naši komunikaciji

Mobilni operaterji je danes nekaj, kar si lahko sami izberejo. Obstaja zelo veliko različnih mobilnih operaterjev, ki nam ponujajo različne stvari. Sami moramo preceniti, kaj potrebujemo in kateri mobilni operater je primeren za vas. Ko se odločimo za tisti mobilni operater, potem seveda plačujemo neko mesečno naročnino, ki je lahko zelo nizka, lahko pa seveda zelo visoka. Vse to je odvisno od tega, kaj vse vsebuje paket, ki smo ga vzeli pri nekem mobilnem operaterju. Glede na paket se potem seveda gibljejo cene, ki so lahko zelo visoke ali pa zelo nizke. Dandanes so mobilni operaterji že tako napredni, da nam že najmanjši možen paket ponuja res zelo veliko.

To je definitivno zelo dobro, saj imamo končno eno finančno skrb manj oziroma ta finančna skrb ni tako visok. Mobilni operater nam omogoča tako klice kot tudi sporočila, hkrati pa nam omogoča tudi internet, kar pomeni, da lahko imamo socialna omrežja in podobno. Če mobilnega operaterja na telefonu nimamo, je telefon praktično, da neuporaben. Če nimamo mobilnega operaterja, potem lahko na telefonu le slikamo in gledamo slike ter morda igramo kakšno igrico ter uporabljamo kalkulator. Seveda obstajajo še druge stvari, ki jih lahko počnemo, a ne moremo telefona uporabljati tako, kot bi ga, če bi imeli mobilni operater. Zelo pomembno pa je, da res dobro premislimo. Predno izberemo mobilnega operaterja. Pomembno je, da razmislimo, kaj potrebujemo in kaj je primerno za nas. Drugače lahko zelo hitro plačujemo preveč za to, kar rabimo.

Kajak- darilo za 30 let

Nikoli nisem imela želje, da bi rojstni dan praznovala na veliko. Po karakterju sem bolj nežna in tiha, zato je zame to, da si izpostavljen velik stres. Pa se je bližala moja tridesetka in vsi so mi govroili, če ne bom naredila žurke, jo bodo oni. Tako sem na moj rojstni dan dobila kajak. Kako je vse skupaj potekalo?

Moram reči, da me tako družina, kot tudi prijatelji dobro poznajo. Tako so se povezali in hitro prišli do ideje, da pa si že dolgo želim svoj kajak. Imela sem le težavo, kje ga bom shranjevala, zato si ga še nisem privoščila. Tako so se odločili, da mi bodo vsi skupaj kupili velik in kvalitetni kajak. Ne morem vam povedati, kako sem bila šokirana, ko so mi sredi zabave na dvorišče prinesli kajak. Malo sem sumila, da imajo nekaj za bregom, ker mi ni nihče ob prihodu prinesel darila, ampak, da bi to bil kajak, na to pa niti pomislila nisem.

Kajak- darilo za 30 let

Očitno me dobro poznajo. Tako sem imela prekrasen rojstni dan in mogoče celo prebrodila tremo pred tem, da sem izpostavljena. Vsi smo se lepo zabavali, jaz pa sem bila v centru pozornosti. Kako se počutim sedaj, ko imam kajak, ne morem reči, kajti najprej sem spet pomislila, kje ga bom imela. Seveda je kajak imeti najboljše shranjen blizu vode, kajti vedno, ko bi si želela na vodo, da ga moram tovoriti, to enostavno ne bo šlo. 

Tako sem se dogovorila, da sem kajak lahko imela v marini in stvar je bila rešena. Pri tem ni je pomagal prijatelj, ker je njegov znanec delal v marini in mu je povedal, da je to možno. 

Moje življenje se je tako po tridesetem kar dosti spremenilo, kajti tako sem v poletnih mesecih skoraj vsak dan na vodi. Kajak mi pomeni ogromno in moj življenski stil je končno takšen, kot sem si ga želela. 

Skupaj s prijatelji smo odšli na Bovec zipline

S prijatelji smo se odločili, da se vsako leto dobimo v Bovcu. Dogovorili smo se, da vsako leto eden od prijateljev pripravi program, ki ga bomo izvajali, zato smo ideje iskali tukaj. Letos je na vrsti Bovec zipline, ki ga bomo obiskali v jesenskem času. V poletnem času smo večinoma na morju s svojimi družinami. Ta dogodek pa je namenjem našemu druženju. Poznamo se iz otroštva. Naša življenja so nas vodila na različne poti in konce sveta. Tako se le redko vidimo in družimo. Najprej smo se srečali v restavracijah, potem pa je padla ideja, da je boljše, da preživimo skupaj aktiven čas. Vsi smo bili navdušeni nad športom in je bil Bovec zipline super ideja.

V soboto zjutraj smo se odpravili vsak od svojega doma, razen midva s straješim bratom sva prišla skupaj. Dobilo se nas je sedem prijateljev in dva sta manjkala zaradi obveznosti. Najprej smo se dobili na stični točki. Opremili so nas z vso potrebno opremo, da je zagotovljena varnost. Dobili smo čelade in posebne rokavice. Na vrhu nas je nekatere bilo celo malo strah, vendar tega ne bi priznali. Ko se je prvi prijatelj spustil po vrvi, smo zaslišali vriskanje. Prav lepo ga je bilo gledat. Ko sem jaz prišel na vrsto, sem pod seboj zagledal prekrasen razgled. Pred mano se je razpotegala celotna dolina Soče.

Skupaj s prijatelji smo odšli na Bovec zipline

Bilo je lepo vreme in čutil sem kako adrenalin kroži po telesu. Čeprav je Bovec zipline trajal časovno kar nekaj časa, se mi je zdelo, da je minil v sekundi. Naenkrat sem bil v dolini, kjer so me že čakali moji prijatelji. Vsem je bil Bovec zipline zelo všeč. Seveda smo naredili veliko fotografij in jih pošiljali svoji družini. Moji otroci so se takoj navdušili. Tako smo se že naslednji teden vračali ponovno v dolino Soče in si privoščili Bovec zipline tudi skuapj z otroci. Za varnost otrok je bilo še prav posebej poskrbljeno.

Cvetoča petunija je krasila vinsko prešo

Cvetoča petunija je krasila vinsko prešo

Najlepše cvetove raznih barv lahko najdemo pri cvetlici, ki se ji reče petunija, kjer obstaja najmanj štirideset vrst. Jaz imam na svojem balkonu in na oknih različne vrste in najmanj deset različnih barv. Srednje velike cvetove ima petunija Multiflora, ki jo imam na delu balkona, ki je izpostavljen dežju. Dež ne poškoduje cvetov, ki celo poletje lepo cvetijo. Na oknu, kjer ima hčerka svojo sobo pa je posajena petunija vrste Miliflora, ki ima majhne cvetove. Ker imajo rade sonce, razvijejo prelepe cvetove. Na balkonu imam rdeče in bele barve. Na oknih pa imam vijolične barve. Posajene so v velike lonce s kvalitetno zemljo.

Poleti jih sicer moram zalivati dva krat na dan, ker potrebujejo veliko vode. Te so namreč skozi cel dan izpostavljene soncu. Vsake toliko časa jim dodam malo gnojila. Hčerka se je sedaj preselila v novo hišo in simbolično sem ji dala darilo, ki je bila lepa petunija v beli barvi. Spomladi pa bova potem skupaj odšli v vrtnarijo in si bova izbrali zopet nove barve. Vsako leto kombinirava druge barve, da je bolj zanimivo in pestro. Vsak dan tudi rožam odstranim odmrle cvetove. To mi predstavlja sprostitev. Lahko jih tudi obrežemo, da potem naredijo spet ponovno nove cvetove. Drugače lahko petunija zraste predaleč oziroma so njeni cvetovi redki. Ostane samo zelenje. Ob hiši imamo staro prešo za grozdje. Ker se ne uporablja več smo naredili obešanke. To pomeni, da je bila v viseče lonce posajena petunija v različnih barvah. Vinska preša je tako prišla do izraza. Barve so se prepletale med seboj, tako na oknih, na balkonu in na preši.

Letos je bila petunija glavna cvetlica, ki sem so jo kupila. Njeni zvončkasti cvetovi, ki rastejo res bujno, so mi prekrasni. Ker jih v lanskem letu nisem imela, se mi je zdel balkon prav pust brez njih.